24 d’ag. 2012

La terra crema



Després del desastre ecològic que va suposar l'incendi de l'Alt Empordà - dos incendis simultanis que van calcinar més de 13.000 Ha i van costar 4 vides humanes - les condicions atmosfèriques continuen afavorint la proliferació d'incendis. 

Des dels carrers de Girona s'ha pogut veure, dos dies consecutius, columnes de fum d'incendis ben pròxims. Ahir, 23 de juliol, a la zona de Montilivi hi va haver un petit incendi que, afortunadament, no va causar danys. Avui, la columna de fum tornava ser visible, aquest cop procedent de Madremanya.



Aquests dos esdeveniments, però, no són més que petits exemples de la gran quantitat d'incendis forestals que es produeixen, massa sovint, arreu del territori. Només en el dia d'avui s'han produït un total de 5 incendis.

L'increment de les temperatures i la sequera, conseqüència del canvi climàtic que cada dia és més present, són les condicions idònies per produir-se incendis. Més greu és la situació quan ens adonem que la major part d'aquests són provocats per negligències humanes.

Des de l'ANG volem donar suport a tots els afectats pels incendis i agrair la important tasca que fan diàriament els bombers i també la important tasca dels Agents de Defensa Forestal, que de manera voluntària dediquen el seu temps a la vigilància per tal de detectar de forma immediata qualsevol incendi que es pugui produir. 

Som conscients que els ecosistemes mediterranis estan exposats, de forma natural, a l'aparició d'incendis, però malauradament aquests són, cada dia més, conseqüència de l'estupidesa humana. I és per això que cal extremar-ne la prevenció. Doncs, quan la terra crema, és la terra qui mana i, si les condicions atmosfèriques són desfavorables tots els esforços i recursos són inútils. Tant sols es pot esperar a que les condicions millorin. La millor actuació és, i serà, la prevenció, i això és cosa de tots. 



Recordeu que podeu donar suport a la restauració de les zones afectades per l'incendi de l'Alt Empordà a través de la campanya promoguda per l'AIEDEN: 

1 comentari:

  1. Aquest estiu, el pitjor en 20 anys, s'han cremat a Espanya 140.000 hectàrees. Però tot i això, retallem en la lluita contra el foc... i comprem camions militars! http://www.donantdades.com/2012/08/camions-contra-camions.html

    ResponElimina