18 de maig 2011

Actuacions de la CDT

Des de la seva creació a principis d'aquest any 2011, la Comissió de Defensa del Territori (CDT) ha fet fins a 6 actuacions consistents en presentar al·legacions a diferents projectes urbanístics o d'infraestructures a les nostres comarques. Us pengem aquí un resum d'aquestes actuacions, així com l'enllaç al document d'al·legacions presentat en cada cas.

21/02/2011: Informe Ambiental Preliminar de la Modificació Puntual nº22 del POUM de Corçà.

Aquesta modicicació del POUM afecta a una zona molt sensible ambientalment per la seva singularitat com son les Terreres de Vacamorta. Per això, des de la CDT es va considerar oportú presentar aquestes al·legacions.
 
21/03/2011: ACONDICIONAMIENTO DE LAS CARRETERAS N-260 (ANTIGUA C-26) Y N-152. TRAMO DE ENLACE CON LA CARRETERA C-38 RIPOLL-CAMPDEVÀNOL. 

Important actuació que té a veure amb una de les grans infraestructures previstes a la comarca del Ripollès, com són les variants de St. Joan de les Abadesses, Ripoll i Campdevànol. En les al·legacions, bàsicament es va denunciar el foment de l'ús del transport privat en detriment del públic; el perill de destrucció i banalització d'un paisatge singular com és el dels fons de valls; es qüestionava la conveniència d'aquestes noves infraestructures i es van assenyalar una sèrie de defectes de forma, com la manca de previsió en conectivitat ecològica, inclusió de l'impacte de la contaminació acústica i lumínica i estudis de fluxes de trànsit. Les al·legacions, aquí.

21/03/2011: Estudio de Impacto Ambiental de la Asistencia Técnica para el dragado de la playa de Sa Riera; T.M. de Begur

Difícil actuació per l'especificitat tècnica d'un projecte com el de dragatge de sorra d'una platja a una altra per via marítima. Tot i això, des de la CDT vam aconseguir presentar un plec d'al·legacions, que podeu veure aquí.

31/03/2011:CONSULTA AVALUACIÓ AMBIENTAL Modificació Puntual de les Normes
Subsidiàries de Planejament a l’ETAP de Torrent (Baix Empordà).


En aquest cas, i donat que no es planificava cap actuació concreta sinó una  reserva de sòl  per a una futura ampliació de les instalacions de la depuradora de Torrent, vam fer un breu escrit demanant que es concretés més la proposata i que ens tinguessin informats d'actuacions futures.

14/04/2011: CONSULTA AVALUACIÓ AMBIENTAL sobre l’Avanç del Pla CENTRE DE GESTIÓ DE RESIDUS DE LA GARROTXA (Garrotxa).


Les al·legacions presentades s'encaminen en la necessitat de racionalitzar al màxim les plantes de residuus, deixant clara que la postura de l'ANG en aquest camp és la de tendir cap al residu 0. Al tractar-se d'una planta de tractament prou important, des de la CDT vam estudiar a fons el projecte, tant des de'un punt de vista tècnic com el d'ubicació urbanísitca de la planta. Les al·legacions, aquí.

29/04/2011: Informe de sostenibilitat ambiental de la modificació puntual del pla d'ordenació urbanística municipal de Riudarenes (la Selva).

Aquesta modificació puntual del pla d'ordenació urbanística de Riuderenes té per objecte ampliar l'àrea en que es permet l'extracció d'àrids per part de 3 empreses locals. Les al·legacions assenyalen els defectes de forma que hi ha en el pla de modificació, alhora que considera execiva l'àrea que es destina a aquests usos, donat que en tota la seva història les empreses extractores han realitzat la seva activitat en 50 ha de terreny, mentre que amb l'actual modificació se'ls hi reserva un total de 224 ha. Les al·legacions complertes, en aquest enllaç.



1 comentari:

  1. M'agrada aquesta comissió, em sembla que feu una feina molt necessària.

    ResponElimina